• 100%

    prirodan materijal

  • 1500

    pozitivnih iskustava
INFORMATIVNO OBAVEŠTENJE O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA
Cenimo Vaše interesovanje za našu veb stranicu i želeli bismo da Vam bude prijatno sa nama. Možete imati poverenja u nas da odgovorno raspolažemo sa Vašim podacima. Vaša privatnost je izuzetno važna za nas i ljubazno Vas pozivamo da pročitate sledeće informativno obaveštenje kako biste videli zašto i kako sakupljamo podatke od Vas i kako ćemo ih koristiti.

Mi verujemo da poverenje dolazi kroz transparentnost.

Sa ovim želimo da vas detaljno i transparentno obavestimo o tome kako ćemo obraditi lične podatke (u daljem tekstu zbirno, "Lični podaci ") i/ili ih sakupljati tokom procesa postavljanja narudžbenice onlajn, posetom na našu veb stranicu valgomed.com (u daljem tekstu "Veb stranica ").

Slanjem Vaših Ličnih podataka Vi možete uživati u prednostima i beneficijama rezervisanim isključivo za naše kupce. Sve informacije koje nam pružite su poverljive. Mi ćemo koristiti Vaše Lične podatke samo na način i svrhu navedenu u ovoj politici.

1. KO SAKUPLJA LIČNE PODATKE
Entitet koji sakuplja Lične podatke kao KONTROLOR PODATAKA (u daljem tekstu "Kontrolori podataka ") je:
- MBM Ltd, sa registrovanom kancelarijom u Seychelles, Victoria, Francis Rachel Str, Oliji Trade Centre, Suite 13, First Floor, email mbmltd.privacy@gmail.com, radi reklamacija na zaštitu podataka.

2. ZAŠTO SAKUPLJAMO LIČNE PODATKE
Da biste pogledali našu veb stranicu, od Vas se ne traži da unesete Vaše Lične podatke.
Mi samo sakupljamo, čuvamo i koristimo Vaše Lične podatke ako nam ih dostavite kao deo onlajn porudžbine.

Lični podaci će biti obrađeni u sledeće svrhe:
izvršenje kupoprodajnog ugovora, isporuka proizvoda, knjigovodstvo i ispunjavanje zakonskih obaveza, usluge posle prodaje;

Kontrolori podataka mogu prikupljati i obrađivati sledeće Lične podatke:
• lične informacije: ime, prezime;
• adrese dostave i fakturisanja, adrese prebivališta, grada prebivališta, poštanskog broja, imejl adrese, brojeve telefona ili mobilnog telefona, način isporuke i plaćanja.
Procesori za podatke mogu sakupljati i obrađivati sledeće Lične podatke:
• ime vlasnika kreditne/debitne kartice
• kreditnu/debitnu karticu i istek njihovog roka*.
*U ovom slučaju ovo su svetske kompanije od poverenja koje upravljaju plaćanjem sa debitne ili kreditne kartice.

Ovo će obezbediti da se Vaša narudžbina odmah kompletira, a plaćanje, gotovinski pouzećem ili putem kreditne/debitne kartice (od kompanija treće strane koje upravljaju plaćanjima izvršenim debitnom ili kreditnom karticom) se obrađuje a proizvodi koje kupujete od nas dostavljaju se na tačnu adresu; ubrzo nakon Vaše narudžbenice dobićete imejl potvrdu za porudžbinu u Vaš inboks, ali mi nećemo koristiti Vaše lične podatke u marketinške svrhe osim ako nam potvrdite da se slažete.

3. ŠTA SE DOGAĐA AKO NE PRUŽITE LIČNE PODATKE
Neki Lični podaci koje ćemo naglasiti prilikom kupovine su neophodni da bi se izvršila kupovina, isporučio proizvod, izvršilo knjigovodstvo i ispunjavanje zakonskih obaveza, usluge posle prodaje.
Obezbeđivanje i obrada Ličnih podataka za marketinške svrhe su opcione i zbog toga će se obrada Ličnih podataka u marketinške svrhe odvijati samo uz vašu saglasnost.
U bilo koje doba možete povu i vašu saglasnost na marketinške svrhe kontaktirajući pojedinačne Kontrolore podataka na adresu navedenu u pasusu 1 (KO SAKUPLJA LIČNE PODATKE). . Zadržavanje vaše saglasnosti onemogućava vršenje marketinških svrha, ali neće uticati na vašu mogućnost da završite kupovinu.

4. KAKO ĆEMO OBRADITI LIČNE PODATKE
Lični podaci koji su pruženi i/ili sakupljeni od Kontrolora podataka biće obrađeni i uskladišteni automatizovanim alatkama, a u nekim slučajevima će se obrađivati na papiru (npr. u svrhu kurirske dostave).
Prikupljeni Lični podaci čuvaju se tokom vremena potrebnog za ispunjavanje ugovora ili pružanja zakonskih garancija ili usluga nakon prodaje u skladu sa uslovima zadržavanja koje zahtevaju važeći zakoni. Lični podaci sakupljeni za marketinške svrhe biće sačuvani dok kupac ne zatraži da povuče registraciju ili saglasnost za obradu Ličnih podataka.
Da bismo upravljali povraćajima proizvoda ili eventualnim reklamacijama na neispravne proizvode, moramo prikupiti i obraditi Vaše Lične podatke. Da bismo sprečili prevare u vezi sa reklamacijama i povraćajima, možda ćemo morati da od Vas zatražimo određene lične podatke kako bismo postupali sa Vašim podacima baratati Vašim zahtevom.
Možemo da čuvamo i obrađujemo informacije koje pružite u određenom vremenskom periodu kako bismo obezbedili da bilo koja tvrdnja o nezakonitoj upotrebi identiteta može pravilno da se istraži u budućnosti.

5. KO ĆE OBRADITI LIČNE PODATKE
Lične podatke će obraditi:
• zaposleni i saradnici Kontrolora podataka imenovani kao osobe zadužene za obradu;
• zaposleni i saradnici Procesora podataka koje su odredili Kontrolori podataka uključujući (i) subjekte koji upravljaju onlajn prodavnicama i koji mogu pregledati, uređivati i ažurirati lične podatke upisane u CRM sisteme pomoću kojih Kontrolori podataka obrađuju podatke u svrhu elektronske trgovine (ii) subjekte koji upravljaju čuvanjem ličnih podataka u ime Kontrolora podataka u skladu sa lokalnim i evropskim ugovorima i zakonima;
• članovi trećih strana u EU ili izvan EU, Procesori podataka, koje Kontrolori podataka posebno koriste za špediciju (špediterska kompanija u svrhu Vaše isporuke na tačnu adresu koju ste naveli), i podršku nakon prodaje (korisnički centar u svrhu obezbeđivanja isporuke Vaše onlajn kupovine bez ikakvih problema, kao i dobijanja informacija o proizvodu).
Lični podaci se mogu takođe predočiti trećim licima (svetske kompanije od poverenja koje upravljaju plaćanjima putem debitnih ili kreditnih kartica). Lični podaci se neće distribuirati ni na koji način. Lični podaci će biti preneseni izvan zemlje ili Evropske unije, u države koje ne obezbede adekvatan nivo zaštite podataka, samo u skladu sa zaštitnim merama predviđenim važećim zakonima o privatnosti.
Mi ograničavamo podatke koje delimo sa trećim licima u posebne svrhe za koje su isti potrebni. Podaci su strogo kontrolisani sa naše strane kako bismo obezbedili zaštitu Vaših privatnih podataka. Ove kompanije nikada ne mogu slobodno da koriste ili prenose Vaše podatke.

6. VAŠA PRAVA

U bilo kom trenutku možete zatražiti informacije o Ličnim podacima koje su sakupljali, koristili, obelodanili ili obradili Kontrolori podataka (pravo pristupa), kao i zahtev za integraciju, ispravak ili brisanje i prigovor na njihovo obrađivanje. Pored toga, počev od 25. maja 2018. godine (kada se primenjuje Uredba (EU) 2016/679), možete ostvariti i sledeća prava na: ograničavanje obrade, prenosivost podataka i podnošenje žalbe nadzornom organu.
Posebno imate pravo na prigovor i povlačenje Vaše saglasnosti, u celini ili delimično, na sakupljanje, korišćenje, obelodanjivanje ili obradu Vaših ličnih podataka u svrhu slanja reklamnog materijala, direktne prodaje ili radi ispunjavanje tržišnih anketa ili komercijalne komunikacije, kako automatizovane (imejl, drugi sistemi daljinske komunikacije kao npr.: SMS, MMS), tako i tradicionalne (štampana pošta). br />Ukoliko preferirate da se obrada Vaših ličnih podataka obavlja isključivo putem metode tradicionalnog kontaktiranja, možete dati prigovor protiv obrade Vaših Ličnih podataka putem automatizovanih metoda kontaktiranja.
Da biste ostvarili svoja gore navedena prava i/ili podneti upit ili žalbu u vezi sa obradom Vaših Ličnih podataka, možete poslati zahtev Kontrolorima podataka pisanjem na sledeću imejl adresu mbmltd.privacy@gmail.com ili na poštansku adresu i kontakte pomenute u paragrafu 1 (KO SAKUPLJA LIČNE PODATKE) ovog obaveštenja.

7. NAŠA UPOTREBA KOLAČIĆA

Mi možemo da sakupljamo informacije o Vašim posetama našoj veb stranici, kao što su Vaša IP adresa, geografska lokacija, tip pretraživača, izvor upućivanja, dužina posete i broj prikazanih stranica. Možemo da koristimo ove informacije u administriranju ove veb stranice kako bismo poboljšali upotrebljivost veb stranice. Međutim, sve informacije koje sakupimo putem kolačića su poverljive. Mi ćemo ih koristiti jedino na način opisan u sadašnjoj politici.
Mnogi veb surferi zabrinuti su zbog svoje privatnosti i korišćenja "kolačića" na Internetu. Kolačići su mali fajlovi koji se koriste za čuvanje informacija koje ste već pružili. Kolačići se ne mogu koristiti za "krađu" informacija o vama ili vašem operativnom sistemu. Ova veb stranica koristi kolačiće da bi zapamtila Vaše preference. Na primer, veb stranica može da zapamti stranicu koju pregledate kako bi Vam sledeća poseta bila lakša. Ipak, ukoliko ne želite da imate bilo kakve kolačiće, možete ih deaktivirati u bilo kom trenutku u Internet opcijama Vašeg veb pretraživača. Ovo će, međutim, imati negativan uticaj na upotrebljivost mnogih veb stranica, uključujući i ovu.

8. KONTAKT

U svakom trenutku možete tražiti besplatne informacije o podacima koje smo sačuvali, njihovom poreklu i primaocima, kao i svrsi čuvanja. Molimo da nas kontaktirate putem imejla na mbmltd.privacy@gmail.com ili pišete na poštansku adresu navedenu u paragrafu 1 (KO SAKUPLJA LIČNE PODATKE) ovog informativnog obaveštenja. Ako želite da zatražite ispravak, blokiranje ili brisanje podataka ili ako želite da povučete Vašu saglasnost za koriš enje podataka ili predmeta za koriš enje podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na gore navedene adrese.